CHASSISNUMMER CONTROLEREN
Belgie Belgie - Duitsland Duitsland - Frankrijk Frankrijk - Oostenrijk Oostenrijk - Zwitserland Zwitserland - USA Verenigde staten (USA) - Hongarije Hongarije - tsjechie Tjechie
Import auto kopen of auto importeren? Doe de chassisnummer check om er zeker van te zijn dat het een betrouwbare aankoop is. Doe de chassisnummer check en achterhaal het auto schadeverleden, kilometerstand en eigenarenhistorie. De chassischeck is de enige manier om erachter te komen of er niet gefraudeerd is met een import auto of auto met een buitenlands kenteken. Doe de import auto check direct en vul het chassisnummer in.

Import auto natrekken

Een import auto kopen is niet zonder risico. Maar hoe kunt u de autogegevens van een import auto eigenlijk natrekken om te concluderen of de auto betrouwbaar is? Daarnaast worden er in Nederland steeds meer uit het buitenland ingevoerde auto’s aangeboden doordat steeds meer mensen ervoor kiezen om een auto te importeren. Door deze toenemende internationale markt kan het zijn dat er tijdens een kentekencheck van een Nederlands kenteken blijkt dat de auto een “import auto” is. Als dit het geval is moeten de alarmbellen af gaan doordat er bij deze auto alleen gegevens via het RDW op te vragen zijn over de gebeurtenissen in Nederland en niet over de tijd van de auto in het buitenland. Omdat er veel wordt gefraudeerd met import auto’s is het altijd verstandig de auto te checken met een zogenaamde import auto check, ook wel een chassisnummer check.

EENVOUDIG EEN INGEVOERDE AUTO NATREKKEN

In Nederland kunnen we eenvoudig de autogegevens opvragen met een RDW kentekencheck. Het is dus helaas niet mogelijk om op deze manier een kentekencheck voor jouw importauto te doen doordat het RDW een Nederlandse organisatie is en alleen informatie heeft over gegevens die op een Nederlands kenteken zijn geregistreerd. Doordat een kenteken verandert bij de import van een auto is het niet meer mogelijk om buitenlandse gegevens op te vragen in Nederland via het kenteken.

Bij een import auto is het belangrijk dat u een chassisnummercheck doet om het verleden van de auto te checken. Omdat een kenteken verandert zodra een auto wordt geïmporteerd, kunt u op basis van een kenteken nooit controleren of de auto schade heeft gehad in een ander land. Met een chassisnummer kan dit wel. U moet eerst het chassisnummer van de auto opzoeken op het kentekenbewijs van het voertuig of op het frame van het voertuig. Daarna moet u een RDW chassisnummercheck uit laten voeren. Dit is veel effectiever dan een kentekencheck voor een import auto. Met een Nederlandse kentekencheck kan u geen Frans kenteken checken, maar met een chassisnummercheck kan u wel het chassisnummer van een auto met een Frans kenteken controleren.

Om toch achter de autogegevens te komen om bijvoorbeeld de kilometerstand te controleren of verborgen schade uit te sluiten kunt u de autogegevens opvragen met het chassisnummer in plaats van het kentekennummer. U kunt het chassisnummer terugvinden op het kentekenbewijs of op het frame van de auto. Voer dit nummer in op een online tool en u krijgt direct een rapport met onder andere het schadeverleden, de kilometerstand, de eigenaren historie en of de auto als total loss of gestolen is geregistreerd.

De kilometerstand van een import auto natrekken

Het terugdraaien van de tellerstand is sinds 2014 bij wet strafbaar en frauderen met de tellerstand kan u wel €10.000 kosten! Het terugdraaien van de tellerstand kan namelijk een foutieve indruk geven dat een auto veel minder kilometers heeft afgelegd dan in werkelijkheid het geval is. Hierdoor kan er meer gevraagd kan worden voor de auto. Toch komt het nog geregeld voor dat er mensen de dupe worden van deze zogenaamde teller fraude. Bij maar liefst 1 op de 3 importauto’s blijkt er met de tellerstand gerommeld te zijn. Het natrekken van de autogegevens, waaronder het controleren van de kilometerstand van een import auto door een chassischeck uit te voeren daarom essentieel om ervoor te zorgen dat jij als koper een eerlijke prijs betaal en geen slachtoffer wordt van fraude.

Het bouwjaar van een import auto opzoeken

De prijs van een auto wordt naast de kilometerstand tevens beïnvloedt door het bouwjaar van de auto. Het bouwjaar van een import auto opzoeken aan de hand van het chassisnummer kan u veel informatie geven over het type auto, de waarde en de algehele conditie van het voertuig. Hierdoor kunt u een inschatting maken of de prijs voor het voertuig eerlijk is en of de verkoper eerlijk is over de leeftijd van de auto en kom u niet voor onverwachte onderhoudskosten te staan.

Kilometerteller 

WAAROM IS EEN IMPORT CHASSISNUMMERCHECK BELANGRIJK?

Het controleren van een chassisnummer of het uitvoeren van een import auto check of een chassisnummercheck is belangrijk omdat u, bij het importeren van een auto, nooit weet wat het schadeverleden van de auto in kwestie is. Het kan zijn dat het autoverleden of de autohistorie van de auto helemaal niet zo rooskleurig is als het lijkt. Door het autoverleden of de autohistorie te checken kom u hier dus achter. Het kan zijn dat u er door een chassisnummercheck of een import auto check achter komt dat de eigenarenhistorie van de auto niet aantrekkelijk is. Misschien laat de eigenarenhistorie wel zien dat de auto ontzettend veel eigenaren heeft gehad en dat de auto na aankoop enorm snel weer verkocht werd. Dit kan betekenen dat er iets met de auto aan de hand was, waardoor eigenaren de auto snel weer verkochten. Daarnaast kan het zijn dat de auto verborgen gebreken die in eerste instantie niet opvallen, maar waar jij later wel enorme kosten aan hebt. Door het schadeverleden van de auto na te trekken, kun jij dit soort situaties voorkomen. Kortom, er zijn ontzetten veel redenen om een chassisnummer check te doen. Deze check helpt u om de autohistorie of het autoverleden te controleren, om inzicht te krijgen in het schadeverleden en om op de hoogte te zijn van de eigenarenhistorie van de auto in kwestie. Hierdoor sta jij als potentiële koper sterker en verkleint u de kans op een miskoop.

 

WANNEER GEBRUIKT U EEN CHASSISNUMMER?

Een chassisnummer komt dus vooral goed van pas als u een tweedehands auto uit het buitenland wilt kopen. In dat geval is u auto natrekken op chassisnummer een slimme keuze. Stel dat u een Amerikaanse auto wil kopen dan is het opvragen van het chassisnummer het eerste wat u moet doen. Bij het importeren van een auto uit de USA is het bovendien van belang dat u uwzelf verdiept in alle eisen omtrent het importeren van een auto. USA Cars is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het importeren van auto’s uit Amerika en USA Cars kan u dan ook helpen bij het kopen van een Amerikaanse auto. Als u van plan bent om een auto te importeren uit de USA en een auto te gaan invoeren in Nederland, is het bovendien verstandig om rekening te houden met extra kosten. Ook als u een Duitse auto wilt importeren, zal u rekening moeten houden met extra kosten. Leest u dus goed in voor u een tweedehands auto gaat importeren en controleer altijd het chassisnummer!

HOE WEET U OF EEN AUTO GEIMPORTEERD IS?

Als u in Nederland een tweedehandsauto aan gaat schaffen kan het door de groeiende internationale markt maar zo het geval zijn dat u met een geïmporteerde auto te maken hebt. U kan hier eenvoudig achter komen door het Nederlandse kenteken via een RDW kentekencheck te controleren. Hieruit krijgt u een overzicht van verschillende data waaronder “datum eerste toelating” of “datum eerste afgifte Nederland”. De datum eerste toelating weergeeft de datum waarop de auto voor het eerst op een kenteken is geregistreerd, ongeacht of dit met een Nederlands of een buitenlands kenteken was. De datum eerste afgifte Nederland geeft aan op welke datum het kenteken voor het eerst in Nederland geregistreerd is. Als er sprake is van een verschil tussen deze twee data weet u dus dat u te maken hebt met een geïmporteerde auto.

 

CONCLUSIE

Een import auto natrekken kan u eenvoudig zelf doen door het chassisnummer te controleren. Het chassisnummer is een identificatienummer van een voertuig. Het kan niet verwijderd of vervangen worden en dit maakt dat alle geschiedenis van de auto geregistreerd wordt op dit chassisnummer of VIN nummer. Bij het opvragen van een chassisnummer en bij het doen van een chassisnummercheck kunt u dus op een eenvoudige manier de autohistorie van de tweedehands auto in kwestie achterhalen. Dit geldt overigens ook voor andere voertuigen, zoals motoren, vrachtwagens en aanhangers. Een chassisnummer kan u helpen als u een auto uit het buitenland wilt importeren of als u te maken hebt met een geïmporteerde auto in Nederland. Voorkom een miskoop en trek ook een geïmporteerde auto eenvoudig na met een chassisnummercheck en koop een tweedehands auto die perfect bij jou past!

Handleiding voor het Importeren van een Auto

Fase 1: Controleer of het noodzakelijk is om een importverklaring in te dienen

Fase 2: Plan een afspraak voor voertuiginspectie en organiseer uw vervoer

Fase 3: Verzamel de benodigde documenten

Fase 4: Woon de geplande afspraak voor voertuiginspectie bij

Fase 5: Dien een belastingaangifte in voor auto- en motorrijtuigenbelasting (BPM)

Fase 6: Voltooi de betaling van motorrijtuigenbelasting (MRB)

Fase 7: Verkrijg verzekeringsdekking

Fase 8: Regel de productie van kentekenplaten

5 Jan , 2016,
admin
No Comments