CHASSISNUMMER CONTROLEREN
Belgie Belgie - Duitsland Duitsland - Frankrijk Frankrijk - Oostenrijk Oostenrijk - Zwitserland Zwitserland - USA Verenigde staten (USA) - Hongarije Hongarije - tsjechie Tjechie
Import auto kopen of auto importeren? Doe de chassisnummer check om er zeker van te zijn dat het een betrouwbare aankoop is. Via de chassisnummer check achterhaal je het auto schadeverleden, kilometerstand en eigenarenhistorie. De chassischeck is de enige manier om erachter te komen of er niet gefraudeerd is met een import auto of auto met een buitenlands kenteken. Doe de import auto check direct en vul het chassisnummer in.

Chassisnummer check

Wat is Chassisnummer check?

Het Chassisnummer van een auto wordt ook wel het identificatienummer (zie E op afbeelding), het framenummer of het vin nummer van een auto genoemd. Het chassisnummer van een auto is als het ware de vingerafdruk van de auto. Het is uniek en het kan, net als de vingerafdruk van een mens, nooit veranderd of verwijderd worden. Als een auto, een motor of een ander voertuig schade rijdt, wordt dit niet alleen geregistreerd op het kenteken van het voertuig, maar ook op het chassisnummer. Dit maakt dat het chassisnummer alle informatie en alle historie van het voertuig verzamelt. Het opvragen, controleren of checken van het chassisnummer is eenvoudiger dan de meeste mensen denken. Je kunt het chassisnummer online controleren door middel van een Chassisnummer check. Je auto natrekken op chassisnummer is nog nooit zo eenvoudig geweest!

chassisnummer checken

Hoe werkt een Chassisnummer check?

VIN checkEen Chassisnummer check is ontzettend eenvoudig. Het enige wat je zelf hoeft te doen is het opzoeken, opvragen, controleren of checken van je chassisnummer. Na het controleren van je chassisnummer, voer je het chassisnummer van je voertuig in bij de chassisnummer check. Het online controleren van een chassisnummer is nog nooit zo eenvoudig geweest! Na het invoeren van het chassisnummer, krijg je informatie over een aantal verschillende zaken. Zo krijg je informatie over het schadeverleden van de auto. Soms kunnen er verborgen gebreken zijn die je op het eerste oog, of tijdens een proefrit niet ontdekt. Door het schadeverleden te controleren, kun je zien of de auto ooit ernstige schade heeft gehad. Dit geldt voor schade in het land waarin de auto zich bevindt op het moment dat de check wordt uitgevoerd, maar dit geldt ook voor schade in het buitenland, bijvoorbeeld voordat de auto in Nederland werd ingevoerd. Bij een Chassisnummer check krijg je ook te weten of de auto op dit moment als gestolen geregistreerd staat in een ander land. Als dit zo is, weet je direct dat je de auto niet moet kopen, omdat dit een hoop gedoe oplevert. Ook krijg je, indien deze beschikbaar zijn, foto’s van de schade van de auto. Ook krijg je, wederom indien dit beschikbaar is, informatie over de kilometerregistraties uit binnen- en buitenland. Hierdoor kan je eenvoudig controleren of de kilometerstand die opgegeven is door de verkopende partij ook daadwerkelijk klopt. Als de kilometerstand van de verkopende partij niet overeenkomt met de kilometerstand die naar voren komt uit de Chassisnummer check, weet je dat je de auto niet moet kopen. Tenslotte krijg je ook informatie over de vorige eigenaren van de auto. Met een kentekencheck krijg je alleen informatie over de eigenaren binnen Nederland, maar als de auto ooit geïmporteerd is vanuit het buitenland, is het fijn om ook informatie te krijgen over de eigenaren in het buitenland. Met een Chassisnummer check krijg je dus enorm veel informatie over de tweedehands auto die jij misschien wel wil kopen. Je auto natrekken op chassisnummer en het chassisnummer te controleren vóórdat je een tweedehands auto aanschaft is ontzettend nuttig. Je weet immers nooit wat er uit een Chassisnummer check naar voren komt over de auto.

 

Wat is het verschil tussen een kenteken en een chassisnummer

Het grote verschil tussen een kenteken en een chassisnummer, is dat een kenteken wél kan veranderen, maar een chassisnummer niet. Op het moment dat een voertuig naar het buitenland wordt geïmporteerd, krijgt het voertuig ook een nieuw kenteken. Een kenteken is namelijk gebonden aan het land waarin het voertuig ingevoerd is, terwijl een chassisnummer enkel en alleen gebonden is aan het voertuig. Dit is ook de reden dat een kenteken van een voertuig verwijderd kan worden, terwijl een chassisnummer niet verwijderd kan worden. Het is dus, als je een tweedehands auto wil kopen, verstandiger om een chassischeck te laten doen (en niet alleen een kentekencheck), omdat je dan alle informatie krijgt over mogelijke schade in het buitenland.

kenteken check

Wanneer gebruik je een chassisnummer?

Een chassisnummer komt goed van pas als je een tweedehands auto uit het buitenland wil kopen. In dat geval is je auto natrekken op chassisnummer een slimme keuze. Stel dat je een Amerikaanse auto wil kopen… In dat geval is het opvragen van het chassisnummer het eerste wat je moet doen, om op basis van het chassisnummer te controleren of de auto geen schade heeft gehad in Amerika. Bij het importeren van een auto uit de USA is het bovendien van belang dat je je verdiept in alle eisen omtrent het importeren van een auto. USA Cars is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het importeren van auto’s uit Amerika. USA Cars kan je dan ook helpen bij het kopen van een Amerikaanse auto; een auto importeren uit de USA is nog nooit zo eenvoudig geweest! Als je van plan bent om een auto te importeren uit de USA en een auto te gaan invoeren in Nederland, is het bovendien verstandig om rekening te houden met extra kosten. USA Cars zal je hier, bij het kopen van een Amerikaanse auto, zeker op wijzen. Bij het invoeren van een auto komen namelijk invoerkosten. Daarnaast moet je ook BPM (belasting) betalen. Deze eisen en regels zijn niet alleen van toepassing op de auto import uit de USA, maar ook op import uit andere landen. Ook als je een Duitse auto wil importeren, zal je rekening moeten houden met extra kosten. Lees je dus goed in voor je een tweedehands auto gaat importeren, ga in zee met een bedrijf als USA Cars om goed voorgelicht te worden over het importeren van bijvoorbeeld Amerikaanse auto’s en houd rekening met extra kosten.

VIN nummer

Conclusie

Een chassisnummer is een identificatienummer van een voertuig. Het kan niet verwijderd of vervangen worden en dit maakt dat alle geschiedenis van de auto geregistreerd wordt op een chassisnummer. Bij het opvragen van een chassisnummer en bij het doen van een chassisnummercheck kun je dus op een eenvoudige manier de autohistorie van de tweedehands auto in kwestie achterhalen. Dit geldt overigens ook voor andere voertuigen, zoals motoren. Een chassisnummer kan je helpen als je een auto uit het buitenland wil importeren. Dus doe een chassisnummercheck en koop een tweedehands auto die perfect bij jou past!

bronnen:

https://www.kentekencheckonline.nl/chassisnummer/
https://www.kentekencheck.info/chassisnummer/

5 Jan , 2016,
admin
No Comments