CHASSISNUMMER CONTROLEREN
Belgie Belgie - Duitsland Duitsland - Frankrijk Frankrijk - Oostenrijk Oostenrijk - Zwitserland Zwitserland - USA Verenigde staten (USA) - Hongarije Hongarije - tsjechie Tjechie
Import auto kopen of auto importeren? Doe de chassisnummer check om er zeker van te zijn dat het een betrouwbare aankoop is. Via de chassisnummer check achterhaal je het auto schadeverleden, kilometerstand en eigenarenhistorie. De chassischeck is de enige manier om erachter te komen of er niet gefraudeerd is met een import auto of auto met een buitenlands kenteken. Doe de import auto check direct en vul het chassisnummer in.

Chassisnummer

Last Updated on

chassisnummerEen chassisnummer wordt ook wel het voertuigidentificatienummer, het framenummer of het vin nummer van een voertuig genoemd. VIN is de afkorting van het Engelstalige afkorting voor Vehicle Identification Number (VIN). Een chassis check ofwel een chassisnummer controle van een auto of een vin nummer van een auto (of een ander voertuig, dat kan ook) wordt vaak verward met het kenteken of de nummerplaat van een auto, terwijl beiden twee volledig andere dingen zijn. Een kenteken of een nummerplaat is een plaat die op een voertuig bevestigd is. Op deze plaat staat een code van een specifiek land en een combinatie van letters en cijfers die uniek is voor het land waarin het voertuig staat geregistreerd. Wanneer een auto, een motor of een ander voertuig wordt geïmporteerd naar een ander land, verandert het kenteken van het voertuig, omdat een kenteken gebonden is aan het land waarin het voertuig geregistreerd staat. In tegenstelling tot een kenteken dat kan veranderen, kan een chassisnummer nooit veranderen. Een chassisnummer van een auto (of van een ander voertuig) is een identificatienummer dat staat ingeslagen of gegraveerd in een vast onderdeel van het voertuig. Dit nummer wordt nooit vervangen of verwijderd en blijft altijd een onderdeel van het voertuig, hoe vaak het voertuig ook geïmporteerd wordt naar een ander land. Een vin nummer kan ontzettend nuttig zijn, mits je weet wat je ermee kunt en waar je het kunt vinden. Hieronder vind je meer informatie over chassisnummers, hoe je ze kunt opzoeken middels een chassisnummer check is, hoe je de autohistorie van een auto kunt natrekken en hoe je een auto kunt controleren op chassisnummer.

 

chassisummer checkChassisnummer controleren of opzoeken: hoe gaat dat in zijn werk?

Een chassisnummer controleren of een chassisnummer opvragen is eigenlijk heel eenvoudig, mits je weet hoe het moet. Wat veel mensen niet weten, is dat een chassisnummer checken iets is wat je gewoon zelf kunt doen. Een chassisnummer is te vinden op een vast onderdeel van het voertuig. Als je dus in de buurt bent van het voertuig is het chassisnummer checken dus simpelweg een kwestie van het chassisnummer controleren op het voertuig zelf. Een andere manier om het chassisnummer te controleren, is door het kentekenbewijs te bekijken. Op het kentekenbewijs staat het chassisnummer van het voertuig, waardoor het chassisnummer controleren een bezigheid is die maar een paar seconden hoeft te duren! Een chassisnummer natrekken is dus heel eenvoudig als je weet hoe dit moet.

 

Een chassisnummer natrekken: waarom eigenlijk?

Waarom zou je eigenlijk een chassisnummer natrekken? Het opzoeken van het chassisnummer van een auto, een motor of een ander voertuig kan nuttig zijn als je meer informatie wil krijgen over het verleden van de auto in kwestie. Met het verleden van een auto moet je denken aan de eigenarenhistorie, de schadehistorie en bijvoorbeeld de kilometerstand (hoeveel heeft de auto gereden?). Natuurlijk kan je ook gewoon een kentekencheck laten uitvoeren, maar het nadeel van een kentekencheck is dat dit alleen informatie geeft over het verleden van het voertuig in het land waarin het kenteken geregistreerd staat. Met het kenteken of met de nummerplaat van een auto die op dit moment een Nederlands kenteken heeft, kun je dus alleen het autoverleden in Nederland opzoeken. Het verleden van diezelfde auto in een ander land (voordat de auto werd geïmporteerd) is niet te vinden op basis van het Nederlandse kenteken. Echter, doordat een chassisnummer nooit verandert, kan een chassisnummer inzicht geven in de schadehistorie en het autoverleden in andere landen. Een chassisnummer natrekken voor een RDW chassisnummercheck is dus een slimme manier om te weten wat voor soort auto je op het oog hebt en wat voor verleden de auto in kwestie heeft.

 

Een RDW chassisnummercheck: hoe werkt dit?

Een chassisnummer online controleren is heel eenvoudig met een RDW chassisnummercheck. Een chassisnummer checken is nog nooit zo eenvoudig geweest! Een RDW chassisnummercheck is een online tool, waarmee je online je chassisnummer kunt controleren, door het chassisnummer in te voeren. Je zou dit ook wel een import auto check kunnen noemen, omdat de RDW chassisnummercheck vaak wordt uitgevoerd om een geïmporteerde auto te checken. Een chassisnummercheck is beter dan een kentekencheck, omdat een chassisnummercheck je inzicht geeft in de complete schade van de auto in binnen- en buitenland, terwijl een kentekencheck je alleen maar inzicht geeft in het verleden van de auto in het land waarin de auto op dat moment geregistreerd staat.

 

Waarom is het belangrijk om een import auto check te doen?

import auto met schadeHet kopen van een auto uit het buitenland brengt voordelen met zich mee. Zo kan het zijn dat je een goedkope tweedehands auto in het buitenland vindt, waardoor het aantrekkelijk wordt om de auto te importeren. Het kan ook zijn dat een auto al geïmporteerd is en dat jij de auto wil kopen. Het is in dat geval wel nodig om de geïmporteerde auto te checken door middel van een import auto check. Een import auto natrekken helpt je om inzicht te krijgen in het verleden van de auto in het buitenland. Je hebt, als je geen import auto check doet, immers geen beeld van de schade die de auto in het buitenland heeft gehad, je weet niet hoeveel eigenaren de auto heeft gehad en je weet ook niet of er niet gesjoemeld is met de kilometerstand. Een import auto natrekken is dus een verstandig idee en het zorgt ervoor dat je goed weet wat voor soort auto je op het oog hebt. Een import auto check kan er bovendien voor zorgen dat je voorkomt dat je het slachtoffer wordt van fraude en oplichterij.

 

Conclusie

Een chassisnummer is een identificatienummer van een voertuig dat nooit verandert. Door het chassisnummer te controleren, kun je inzicht krijgen in het verleden van een voertuig in het buitenland. Een geïmporteerde auto checken is immers altijd een goed idee, want je weet nooit wat voor schade de auto gehad heeft in het buitenland, hoeveel eigenaren de auto gehad heeft en of de kilometerstand van de auto wel klopt. Door een chassisnummercheck te laten doen (dit wordt ook wel een import auto check genoemd) kun je inzicht krijgen in het verleden van de auto en weet jij precies waar je aan toe bent!

5 Jan , 2016,
admin
No Comments