CHASSISNUMMER CONTROLEREN
Belgie Belgie - Duitsland Duitsland - Frankrijk Frankrijk - Oostenrijk Oostenrijk - Zwitserland Zwitserland - USA Verenigde staten (USA) - Hongarije Hongarije - tsjechie Tjechie
Import auto kopen of auto importeren? Doe de chassisnummer check om er zeker van te zijn dat het een betrouwbare aankoop is. Via de chassisnummer check achterhaal je het auto schadeverleden, kilometerstand en eigenarenhistorie. De chassischeck is de enige manier om erachter te komen of er niet gefraudeerd is met een import auto of auto met een buitenlands kenteken. Doe de import auto check direct en vul het chassisnummer in.

Chassisnummer opzoeken

Wat is een chassisnummer? Wat is een VIN?

Een chassisnummer is het identificatienummer van een voertuig. Dit is hetzelfde als het VIN nummer en wordt in daarom ook wel het vin nummer of het framenummer genoemd. Een chassisnummer is uniek en bestaat sinds 1980 altijd uit 17 tekens. In tegenstelling tot een kenteken of een nummerplaat, verandert een chassisnummer of VIN nummer nooit. Waar een kenteken gebonden is aan het land waarin het voertuig geregistreerd staat, is een chassisnummer puur en alleen gebonden aan het specifieke voertuig. Dit is ook de reden dat het chassisnummer nooit verandert en een kenteken wel. Een kenteken is tenslotte gebonden aan het land waarin het voertuig geregistreerd staat. Sterker nog, in sommige landen is een kenteken zelfs gebonden aan een persoon en/woonplaats. Wanneer een voertuig van eigenaar verandert is het framenummer hetgeen waardoor het voertuig kan worden overgeschreven / geïdentificeerd.

Op het moment dat de auto geïmporteerd wordt in een ander land, verandert het kenteken in een kenteken van dat specifieke land en/of de nummerplaat van de nieuwe eigenaar. Kortom, hoewel het in Nederland alleen om het kenteken lijkt te gaan is de realiteit, met de steeds meer internationaliserende autohandel, dat alles draait om het VIN nummer.

Een chassisnummer opzoeken is niet moeilijk, mits je weet waar je moet zoeken. Een chassisnummer van een auto opzoeken kan gedaan worden door op het kentekenbewijs van het voertuig te kijken. Het chassisnummer van de auto staat daar namelijk altijd op. Het is noodzakelijk dat het nummer in het kentekenbewijs exact matched met het nummer in het frame van de auto. Je kan het ook precies andersom aanpakken. Je kunt het chassisnummer opzoeken op het chassis van de auto om dat vervolgens online te checken of te verifiëren met het kentekenbewijs. Je kan dit nummer vinden op het plaatje wat op het frame is gemonteerd, waarin het chassisnummer ingeslagen of gegraveerd staat.

Waarom moet je een chassisnummer checken?

chassisnummer checkEen kentekencheck is handig, maar een chassisnummercheck is handiger. Een chassisnummer checken of het uitvoeren van een RDW chassisnummercheck (dit wordt ook wel een import auto check genoemd) is in een aantal gevallen handig. Bij een auto importeren of een auto invoeren is een voertuig historie controle met door het chassisnummer controleren een zeer nuttige stap in het koopproces van een nieuwe auto. Als je een VIN nummer gaat natrekken door middel van een RDW chassisnummercheck, kun je namelijk het autoverleden natrekken. Hierdoor is de kans op een miskoop aanzienlijk kleiner. Bij een auto importeren uit Duitsland, een auto importeren uit Amerika of bij een auto importeren uit een ander land, weet je namelijk niet wat er in het verleden met de auto is gebeurt. Een RDW chassisnummercheck of een import auto check kan je gelukkig inzicht geven in deze zaken. Het chassisnummer controleren of een chassisnummer natrekken kan dus gewoon online, want een chassisnummercheck of een import auto check kan gewoon online geregeld worden. Het enige wat je zelf moet doen is het chassisnummer opzoeken. Het chassisnummer opzoeken of het chassisnummer natrekken is gelukkig niet moeilijk, want je kunt het chassisnummer, zoals eerder al is genoemd, vinden op het frame van het voertuig, of op het kentekenbewijs van het voertuig. Een chassisnummer opvragen is dus niet nodig, want je kunt het chassisnummer eenvoudig zelf opzoeken, waarna je het nummer kunt gebruiken om het een chassisnummer controle uit te voeren (door middel van een RDW chassisnummercheck of een auto import check).

 

Waar is een chassisnummer uit opgebouwd?

VIN uitlegSinds 1980 is een chassisnummer opgebouwd uit 17 cijfers. Volgens de Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO) zou het vin nummer of het chassisnummer opgebouwd moeten worden uit drie groepen tekens:

  • WMI – World Manufacturer Identification (3 tekens)
  • VDS – Vehicle Description Section (6 tekens)
  • VIS – Vehicle Indicator Section (8 tekens)

De WMI-code is gekoppeld aan de naam van de fabrikant van het voertuig. Deze code is internationaal opgelegd en nauwkeurig gebruik van deze code wordt zeer streng in de gaten gehouden. Het VDS wordt opgebouwd uit de eigenschappen, het controlecijfer, het modeljaar en de fabriekscode van het voertuig. Het VIS is het volgnummer. Alle Latijnse hoofdletters mogen worden gebruikt in het vin nummer of in het chassisnummer, behalve de letters I, O en Q (deze letters kunnen verwarring opleveren met de cijfers 1 en 0). Vin nummers of chassisnummers komen voor bij alle soorten voertuigen, zoals auto’s, motoren, vrachtwagens, trailers, opleggers, scooters en dergelijken. Een chassisnummer is niet alleen uniek, maar ook ontzettend handig. Je kunt, met behulp van een chassisnummer, een betere positie krijgen als je een auto wil importeren uit bijvoorbeeld Amerika of Duitsland. Bovendien kan een chassisnummer je inzicht geven in het autoverleden om erachter te komen of de auto een schadeverleden heeft, of de kilometerstand logisch is en geeft het je inzicht in de eigenarenhistorie. Wil je weten hoe dit werkt en waarom je dit zou opvragen? Lees dan snel verder!

 

 

 

Wanneer moet je een chassisnummer checken?

importeren autoEen chassisnummer controleren is verstandig als je een auto wil importeren. Het kan zijn dat je een auto wil importeren uit de USA (USA auto import of USA car import) of dat je een auto wil kopen in Duitsland. Bij zowel een Amerikaanse auto importeren als een Duitse auto importeren weet je hoe het autoverleden of de autohistorie, het schadeverleden en de eigenarenhistorie van de auto er uit zien. Door autohistorie natrekken of import auto natrekken, kun je inzicht krijgen in deze zaken. Een geïmporteerde auto checken op basis van het chassisnummer is iets waar je achteraf geen spijt van zult hebben. Het kan je beschermen tegen een miskoop, tegen oplichterij of tegen fraude, omdat jij weet waar je aan toe bent en wat voor autoverleden de auto heeft.

VIN nummer opzoeken op kenteken

Een autodealer heeft de mogelijk om op basis van het kenteken het chassisnummer op te zoeken. Elke autodealer zal dit doen om diefstalfraude te voorkomen. Ze toetsen simpelweg het kenteken van de auto in bij de RDW en krijgen het chassisnummer te zien samen met de gegevens van het voertuig. Zo kan een dealer direct zien of de gegevens in het systeem overeenkomen met de auto die voor hun neus staat.

Conclusie

Wil je dus een auto kopen in Duitsland, ben je geïnteresseerd in USA Cars en wil je een Amerikaanse auto importeren? Zowel bij een Duitse auto importeren als bij een auto importeren uit Amerika is het verstandig om een RDW chassisnummercheck of een auto import check te laten doen, om zo de geïmporteerde auto te checken op het autoverleden of de autohistorie, het schadeverleden en de eigenarenhistorie van de auto. Een import auto natrekken is een verstandige stap, omdat je jezelf beschermt tegen enorme miskopen, tegen oplichterij en tegen fraude. Wil je een auto importeren of een auto invoeren? Lees je dan goed in, ga het chassisnummer natrekken, controleren of opzoeken en doe een chassisnummercheck of een import auto check, om inzicht te krijgen in het autoverleden of de autohistorie, het schadeverleden en de eigenarenhistorie van de auto. Zo sta je sterk en voorkom je een miskoop!

5 Jan , 2016,
admin
No Comments