CHASSISNUMMER CONTROLEREN
Belgie Belgie - Duitsland Duitsland - Frankrijk Frankrijk - Oostenrijk Oostenrijk - Zwitserland Zwitserland - USA Verenigde staten (USA) - Hongarije Hongarije - tsjechie Tjechie
Import auto kopen of auto importeren? Doe de chassisnummer check om er zeker van te zijn dat het een betrouwbare aankoop is. Via de chassisnummer check achterhaal je het auto schadeverleden, kilometerstand en eigenarenhistorie. De chassischeck is de enige manier om erachter te komen of er niet gefraudeerd is met een import auto of auto met een buitenlands kenteken. Doe de import auto check direct en vul het chassisnummer in.

Auto importeren

auto importerenAls je een auto wilt importeren, zijn er een heleboel verschillende opties waar je uit kunt kiezen. Je kunt er voor kiezen om een nieuwe auto of motor te kopen, zonder een schadeverleden, een eigenarenhistorie en een autoverleden of een autohistorie. Dit is een veilige weg, want je weet zeker dat de auto nog nooit schade heeft gereden en dat je een goede auto koopt. Echter, het nadeel aan een nieuwe auto is de prijs. Nieuwe auto’s zijn enorm duur. Dit is de reden dat veel mensen kiezen voor een tweedehands auto. De markt van tweedehands auto’s in Nederland is redelijk uitgebreid, dus de kans is groot dat hier een leuke auto voor jou tussen zit. Toch is de markt van tweedehands auto’s in het buitenland is nóg uitgebreider en soms ook goedkoper. Dit is de reden, naast een behoorlijke kostenbesparing, dat veel mensen kiezen voor een import auto. Een import auto kan overal vandaan komen. Je kunt een auto importeren uit België of Duitsland, je kunt een Amerikaanse auto kopen, maar je kunt ook een auto importeren uit Duitsland. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij het importeren van een auto uit het buitenland? Hieronder leggen we uit waar je op moet letten als je bijvoorbeeld een auto uit Duitsland wil invoeren of waar je rekening mee moet houden als je een auto in België wil kopen. Bovendien gaan we het hebben over de invoerrechten in Nederland en over het belang van een chassisnummercheck bij het invoeren van een auto. Lees dus snel verder voor meer informatie!

 

Een auto importeren: waar moet je op letten?

Als je een auto wil importeren, moet je allereerst bedenken waar je de auto vandaan wil halen. Dit hangt er uiteraard helemaal van af waar je een leuke auto hebt gezien. Je kunt auto’s uit allerlei verschillende landen importeren. Je kunt een auto importeren uit België, je kunt een auto kopen in Duitsland, maar het kan ook zijn dat je wég bent van Amerikaanse oldtimers en dat je liever een Amerikaanse auto wil kopen. In alle gevallen is het praktisch om je goed in te lezen. Je kunt natuurlijk hulp inschakelen van een organisatie de gespecialiseerd is in het importeren van auto’s. Het bedrijf USA Cars is bijvoorbeeld gespecialiseerd in het importeren van Amerikaanse auto’s. Echter, je betaalt in dat geval een hoop extra geld, terwijl je zelf ook een hoop kunt doen. Allereerst moet je bepalen óf je de auto in kwestie daadwerkelijk wil kopen. Dat kan door het chassisnummer van de auto te checken. Het controleren van het chassisnummer kan gewoon online en dit kan je prima zelf doen. Ook het opzoeken van het chassisnummer is niet moeilijk. Hier komen we later op terug. Daarnaast moet je rekening houden met de invoerrechten in Nederland en moet je ook een ééndagskenteken aanvragen voor het invoeren van een auto. Let op extra kosten bij het importeren van een auto. Je moet altijd invoerrechten betalen. Kijk in dit geval naar de invoerrechten in Nederland, omdat je een auto wil importeren in Nederland. Kortom: of je nu een auto wil importeren uit Duitsland, of je nu een Amerikaanse auto wil kopen of dat je liever een auto uit België wil invoeren… Lees je goed in bij het importeren van een auto, want er komt een hoop bij kijken!

 

waarde import auto

Natrekken van de autoverleden door middel van een chassisnummer

import checkIets wat je gemakkelijk zelf kunt doen, is het autoverleden natrekken door middel van een chassisnummercheck. Een chassisnummer is het identificatienummer van de auto (dit wordt ook wel het framenummer of het vin nummer genoemd). Als je het chassisnummer wil opzoeken, moet je kijken op het kentekenbewijs van de auto, of moet je kijken op het frame van de auto. Daarop zit een plaatje bevestigd met het chassisnummer. Het chassisnummer opzoeken is dus heel eenvoudig! Het chassisnummer van een auto verandert nooit, in tegenstelling tot een kenteken of een nummerplaat. Een kenteken of een nummerplaat verandert wanneer de auto geïmporteerd wordt in een ander land, terwijl een chassisnummer niet verandert en ook niet verwijderd kan worden. Hierdoor kan je met het chassisnummer heel eenvoudig het autoverleden of de autohistorie van een auto kunt controleren. Meestal worden de autohistorie of het autoverleden, het schadeverleden en de eigenarenhistorie vastgelegd op een chassisnummer, waardoor je met een chassisnummercheck inzicht krijgt in deze zaken. Of je nu een auto uit België wil invoeren of dat je gek bent op Amerikaanse oldtimers en je een Amerikaanse auto wil kopen… Het kan allemaal.

 

Conclusie

Heb jij een auto uit het buitenland op het oog en zou je die auto graag willen importeren? Dat kan! Je hoeft helemaal geen hulp in te schakelen van bedrijven zoals USA Car import, want dit kan je heel goed zelf door je goed in te lezen en rekening te houden met extra kosten, zoals invoerrechten in Nederland. Lees je in en wees voorbereid op het kopen van een Amerikaanse auto of op het importeren van een auto uit Duitsland, door het chassisnummer van het voertuig online te controleren. Met het chassisnummer kan je de autohistorie of het autoverleden, het schadeverleden, WOK Status en de eigenarenhistorie natrekken. Bovendien kan je inzicht krijgen in de kilometerstand van het voertuig (NAP) (hiermee wordt namelijk regelmatig gefraudeerd, dus het is goed om altijd te controleren of de kilometerstand wel klopt). Kortom: ben jij verliefd op Amerikaanse oldtimers of wil je liever een auto importeren uit België? Als je goed voorbereid bent en als je het chassisnummer gaat controleren, kan jij dit prima zelf en bespaar je kosten die je anders zou uitgeven aan een bedrijf als USA car import.

5 Jan , 2016,
admin
No Comments