CHASSISNUMMER CONTROLEREN
Belgie Belgie - Duitsland Duitsland - Frankrijk Frankrijk - Oostenrijk Oostenrijk - Zwitserland Zwitserland - USA Verenigde staten (USA) - Hongarije Hongarije - tsjechie Tjechie
Import auto kopen of auto importeren? Doe de chassisnummer check om er zeker van te zijn dat het een betrouwbare aankoop is. Via de chassisnummer check achterhaal je het auto schadeverleden, kilometerstand en eigenarenhistorie. De chassischeck is de enige manier om erachter te komen of er niet gefraudeerd is met een import auto of auto met een buitenlands kenteken. Doe de import auto check direct en vul het chassisnummer in.

Kentekencheck buitenland

Een kenteken (wordt ook wel een nummerplaat genoemd) en een chassisnummer of VIN nummer van een auto (vin auto) zijn twee ontzettend verschillende zaken, hoewel ze wel vaak met elkaar verward worden. Een kenteken of een nummerplaat is een plaat, gemonteerd op een voertuig, waarop een combinatie van cijfers en letters staat die uniek is voor het land waarin het voertuig staat geregistreerd. Een kenteken of een nummerplaat bevat bovendien een landcode van het land waarin het voertuig geregistreerd staat. Een voertuig kan een ander kenteken krijgen, wanneer een voertuig geïmporteerd wordt in een ander land; een kenteken is tenslotte gebonden aan het land waarin het voertuig geregistreerd staat. Verandert het land van het voertuig, dan verandert het kenteken ook. Het vin nummer van een auto (vin auto) of het chassisnummer van een auto daarentegen, verandert nooit, al wordt het voertuig geïmporteerd. Een vin nummer of een vin auto is een nummer dat ingeslagen of gegraveerd staat in een vast onderdeel van het voertuig: het frame. Bovendien is het vin nummer (vin auto) te vinden op het kentekenbewijs van het voertuig. Het vin nummer blijft altijd hetzelfde en dit maakt dat een vin nummer een essentieel nummer is voor het checken van het verleden van een voertuig. Het is overigens handig om te weten dat de meldcode van een auto de laatste vier cijfers van het chassisnummer zijn. De meldcode van de auto heb je nodig om een autoverzekering af te sluiten, maar de meldcode van de auto heb je bijvoorbeeld ook nodig als je je auto wil inschrijven bij het RDW. Hieronder vertellen we meer over het verschil tussen een kentekencheck en een chassisnummer check of een vin nummer check. Bovendien vertellen we waarom het verstandig is om een chassisnummercheck of een vin nummer check te doen bij het importeren van een auto.

 

Wat is een kentekencheck?

Een kentekencheck is een online tool waarbij je op basis van het kenteken het verleden van een voertuig kunt natrekken. Je hebt verschillende soorten kentekenchecks. Je hebt een kentekencheck buitenland, je hebt een kentekencheck Duitsland, een kentekencheck België, enzovoorts. Je kunt zelfs een Zwitsers kenteken of Duitse kentekens checken. Echter, hoewel je een kentekencheck buitenland, een kentekencheck Duitsland en een kentekencheck België is, is een kentekencheck niet altijd volledig. Een kentekencheck geeft inzicht in het verleden van het voertuig in het land waarin het kenteken staat geregistreerd. Een kentekencheck voor bijvoorbeeld een Zwitsers kenteken, geeft dus alleen maar inzicht in het verleden van de auto in Zwitserland, net zoals een kentekencheck om Duitse kentekens te checken alleen inzicht geeft in het verleden van het voertuig in Duitsland. Maar stel dat je het kenteken wil checken van een auto die in verschillende landen geregistreerd heeft gestaan? Dan voldoet een kentekencheck niet meer. In dat geval is een chassisnummercheck of een vin nummer check beter. Hieronder lees je wat een chassisnummercheck of een vin nummer check is en waarom dit een betere optie is in het geval van een importauto.

kenteken checken

Wat is een chassisnummercheck of een vin nummer check?

chassisummer checkEen chassisnummercheck of een VIN nummer check is een manier om het autoverleden of de autohistorie, het schadeverleden en de eigenarenhistorie te achterhalen, door middel van een simpele online tool. Bovendien is de KM stand controleren één van de dingen waar een chassisnummercheck of een vin nummer check je bij kan helpen. Een chassisnummercheck is geschikt voor auto’s in binnen- en buitenland. Een chassisnummer of een vin nummer verandert namelijk nooit, hoe vaak je een auto ook gaat invoeren of importeren. Kortom: op basis van een chassisnummer kun je het autoverleden, de autohistorie, het schadeverleden en de eigenarenhistorie van de auto vinden in alle landen waarin de auto ingeschreven heeft gestaan. Bovendien kun je de KM stand controleren, wat handig zeer handig is vanwege de grote kans op gerommel met de KM stand bij geïmporteerde auto’s (verkopende partijen willen je graag laten geloven dat de auto minder gereden heeft dan hij in werkelijkheid gereden heeft).

 

Waarom is een chassisnummercheck voor buitenlandse auto’s beter dan een kentekencheck?

chassisnummer checkStel dat je een auto wil kopen in Duitsland of dat je een auto wil importeren uit Amerika… In zulke gevallen, bij een auto importeren uit Duitsland of een auto importeren uit de USA, weet je nooit wat het verleden van de auto is. Een kentekencheck gaat je niet helpen om hier achter te komen, maar een chassisnummercheck wél! Als jij een auto wil importeren uit Amerika, kan je gewoon een chassisnummer check doen en krijg je de informatie over het autoverleden of de autohistorie, het schadeverleden en de eigenarenhistorie van de auto in alle landen waarin de auto geregistreerd heeft gestaan. Bovendien kan je met een chassisnummercheck de KM stand controleren, om fraude of oplichterij te voorkomen. Als je een auto wil invoeren, zijn er ook genoeg bedrijven die je willen helpen bij het invoeren van de auto. Een auto importeren uit Duitsland of een auto importeren uit de USA is dus eigenlijk heel eenvoudig, mits je je goed inleest. Een bedrijf als USA Cars kan je bovendien helpen bij het importeren van een auto uit Amerika.

 

Conclusie

Wil je een auto kopen in Duitsland of een auto importeren uit Amerika? Doe dan altijd een chassisnummercheck om de KM stand te controleren én om het autoverleden of de autohistorie, het schadeverleden en de eigenarenhistorie te achterhalen. Zo weet je of je geen auto koopt waar je later enorm veel kosten aan hebt en zo voorkom je dat je het slachtoffer wordt van oplichterij of fraude. Je hoeft dit allemaal niet zelf te doen. Er zijn bedrijven, zoals USA Cars, die jou graag helpen bij het importeren van een auto uit de USA. Zorg dat je je goed inleest als je een auto wil invoeren en vraag hulp bij het regelen van de import van de auto. Dan komt het allemaal helemaal goed!

5 Jan , 2016,
admin
No Comments