CHASSISNUMMER CONTROLEREN
Belgie Belgie - Duitsland Duitsland - Frankrijk Frankrijk - Oostenrijk Oostenrijk - Zwitserland Zwitserland - USA Verenigde staten (USA) - Hongarije Hongarije - tsjechie Tjechie
Import auto kopen of auto importeren? Doe de chassisnummer check om er zeker van te zijn dat het een betrouwbare aankoop is. Doe de chassisnummer check en achterhaal het auto schadeverleden, kilometerstand en eigenarenhistorie. De chassischeck is de enige manier om erachter te komen of er niet gefraudeerd is met een import auto of auto met een buitenlands kenteken. Doe de import auto check direct en vul het chassisnummer in.

Kentekencheck buitenland

Een kentekencheck buitenland gebruik je als je bijvoorbeeld een auto wil importeren. Met deze controle kom je alles over deze auto te weten. Essentiële gegevens voordat je een auto wil gaan kopen.

Wat is een kentekencheck?

Als je een kentekencheck gaat uitvoeren, dan wil je alle gegevens van de auto hebben. Vooral als u een tweedehandsauto wilt kopen is het opvragen van de autogegevens, zoals de schadehistorie en de kilometerstand, erg belangrijk. In Nederland kunnen wij heel eenvoudig via de RDW een Nederlands kenteken opzoeken. Wij hebben een directe connectie met de database van de RDW. Daarom kan u nu makkelijk en snel online op deze site een kentekencheck uitvoeren.

Wat is een kentekencheck buitenland?

Wilt u de historie van een buitenlandse auto ophalen met een kentekencheck? Dan komt u er al snel achter dat het niet mogelijk is om de historie van een buitenlandse auto op te vragen met een RDW kentekencheck. Dit heeft te maken met het feit dat de RDW uitsluitend voertuigen met een Nederlands kenteken registreert. Maar er zijn meerdere mogelijkheden om toch alles over uw buitenlandse auto te weten te komen.

Buitenlandse kentekencheck

Met alleen een kenteken van je buitenlandse auto krijg je niet alle gegevens. Je hebt een controle nodig met behulp van het chassisnummer. Wat deze chassischeck is, hoe u dit eenvoudig zelf kunt doen en waarom een kentekencheck niet mogelijk is bij een import auto wordt allemaal in dit artikel gesproken.

KENTEKENNUMMER EN HET CHASSISNUMMER

Duits kenteken

Het kenteken is een los onderdeel van de auto. Dit wil zeggen dat het vervangen kan worden. Een auto die in het verleden uit het buitenland naar Nederland is gehaald heeft bij de invoering nieuwe Nederlandse kentekenplaten gekregen. Vanaf dat moment wordt alles van de auto geregistreerd bij de RDW. De gegevens van het oude kenteken, het buitenlandse kenteken, staan niet geregistreerd op dit kenteken. Het gaat immers om een ander kenteken.

VIN-nummer

Het chassisnummer, ook wel VIN nummer genoemd, is daarentegen altijd aangebracht op een vast onderdeel van de auto. Dit is een onderdeel dat niet wordt vervangen. Hiermee blijft het chassisnummer hetzelfde, ook na de invoering. Het chassisnummer wordt daarom ook wel vaker omschreven als de vingerafdruk van de auto, waaraan het voertuig kan worden herkend en waarop alle gegevens worden geregistreerd. Dit betekent dat alle gegevens uit het buitenland wel op chassisnummer worden geregistreerd en deze informatie kunt u opvragen.

De laatste 4 cijfers van het chassisnummer

Het is overigens handig om te weten dat de meldcode van een auto de laatste vier cijfers van het chassisnummer zijn. De meldcode van de auto heeft u nodig om een autoverzekering af te sluiten, maar de meldcode van de auto heb u bijvoorbeeld ook nodig als u uw auto wil inschrijven bij het RDW. Hieronder vertellen we meer over het verschil tussen een kentekencheck en een chassisnummer check of een vin nummer check. Bovendien vertellen we waarom het verstandig is om een chassisnummercheck of een vin nummer check te doen bij het importeren van een auto.

WAT IS EEN KENTEKENCHECK?

Waterschade auto overstroming

Een kentekencheck is een online tool waarbij u op basis van het kenteken het verleden van een voertuig kunt natrekken. U hebt verschillende soorten kentekenchecks. U hebt een kentekencheck buitenlandse auto, u hebt een kentekencheck Duitsland, een kentekencheck België, enzovoorts. U kunt zelfs een Zwitsers kenteken of Duitse kentekens checken. Echter, hoewel u een kentekencheck buitenland, een kentekencheck Duitsland en een kentekencheck België is, is een kentekencheck niet altijd volledig. Een kentekencheck geeft inzicht in het verleden van het voertuig in het land waarin het kenteken staat geregistreerd.

Welke controle moet u kiezen?

Een kentekencheck voor bijvoorbeeld een Zwitsers kenteken, geeft dus alleen maar inzicht in het verleden van de auto in Zwitserland. Net zoals een kentekencheck om Duitse kentekens te checken alleen inzicht geeft in het verleden van het voertuig in Duitsland. Maar stel dat u het kenteken wil checken van een auto die in verschillende landen geregistreerd heeft gestaan? Dan voldoet een kentekencheck niet meer. In dat geval is een chassisnummercheck of een vin nummer check beter. Hieronder leest u wat een chassisnummercheck of een vin nummer check is en waarom dit een betere optie is in het geval van een importauto.

Hoe werkt een chassisnummercheck of een VIN nummer check?

Een chassisnummercheck of een VIN nummer check is een manier om gegevens over de auto te krijgen. Maar je krijgt veel meer informatie. Denk hierbij aan het autoverleden of de autohistorie, het schadeverleden en de eigenarenhistorie. Bovendien is de KM stand controleren één van de dingen waar een chassisnummercheck of een vin nummer check u bij kan helpen. Een chassisnummercheck is geschikt voor auto’s in binnen- en buitenland. Een chassisnummer of een vin nummer verandert namelijk nooit, hoe vaak u een auto ook gaat invoeren of importeren.

Weet wat je koopt

Met de chassisnummercheck komt u alles over de import auto te weten. Zeer belangrijk hierbij is de kilometerstand. Hier wordt namelijk veel fraude mee gepleegd. Verkopende partijen willen u graag laten geloven dat de auto minder gereden heeft dan in werkelijkheid. En het is zonde als u hierdoor veel te veel voor een auto betaalt omdat de kilometerteller 100.000 km is teruggedraaid.

WAAROM IS EEN CHASSISNUMMERHCECK VOOR BUITENLANDSE AUTO’S BETER DAN EEN KENTEKENCHECK?

Schade auto

Stel dat u een auto wil kopen in Duitsland of dat u een auto wil importeren uit Amerika. In deze gevallen, bij een auto importeren uit Duitsland of een auto importeren uit de USA, weet u nooit wat het verleden van de auto is. Een kentekencheck gaat u dus niet helpen om hier achter te komen, maar een chassisnummercheck wél!

Een auto importeren

U kunt het chassisnummer zelf opzoeken op het frame van de auto of u kunt het vinden op het kentekenbewijs. Natuurlijk zou u eenvoudig de verkoper kunnen vragen om het chassisnummer / Vin nummer aan jou te geven. Als u een auto wil invoeren, zijn er ook genoeg bedrijven die u willen helpen bij het invoeren van de auto. Een auto importeren uit Duitsland of een auto importeren uit de USA is dus eigenlijk heel eenvoudig, mits u zelf goed inleest. Vertrouw u het toch niet helemaal? Dan kan een bedrijf als USA Cars u altijd assisteren bij het importeren van een auto uit Amerika.

Aanwijzingen voor voertuigimport:

Heeft u geen geldig buitenlands APK-certificaat en heeft u geen APK-keuring bij de RDW laten uitvoeren? Laat direct na ontvangst van het registratiebewijs de APK-keuring uitvoeren bij een garage in uw buurt. Als u dit later doet, wordt u beboet.

Heeft u een voertuig uit een land waar het verkeer links rijdt? Dan moet het voertuig zijn uitgerust met spiegels en verlichting voor rechts verkeer.

Voorbeeld uit de praktijk

Bas wil een Duitse BMW kopen en doet een chassisnummer check:

Bas wil een Duitse BMW kopen en is al druk bezig met het organiseren van het invoeren van de auto. Toch is er nog een laatste punt dat ervoor kan zorgen dat Bas besluit om de auto niet te kopen. Het gaat om een BMW uit 2016, een BMW 730 Ld xDrive Limousine Automaat met een kilometerstand van 22.471 km. De prijs is € 89.750,-. Dit is een heel redelijke prijs voor dit model uit 2016 met deze kilometerstand. Een vergelijkbare auto kost in Nederland gemiddeld € 4.000,- duurder. Bas doet een schadecheck door het chassisnummer in te voeren voor een chassischeck. Hieruit blijkt dat de auto wel schade heeft gehad, maar enkel de achter verlichting aan de rechterzijde was hierbij gesneuveld. Het is uitstekend hersteld en geen reden om de auto te laten staan. Bas besluit dan ook om de auto gewoon te kopen.

Voer nu makkelijk een kentekencheck buitenland uit

Wilt u een auto kopen in Duitsland of een auto importeren uit Amerika? Controleer dan altijd de autogegevens om er zeker van te zijn dat u geen miskoop begaat. Een kentekencheck buitenland is helaas niet mogelijk maar u kunt altijd een chassisnummercheck doen om de KM stand te controleren én om het autoverleden, het schadeverleden en de eigenarenhistorie te achterhalen. Zo weet u of u geen auto koopt waar u later enorm veel kosten aan hebt en zo voorkomt u dat u het slachtoffer wordt van oplichterij of fraude.

5 Jan , 2016,
admin
No Comments