CHASSISNUMMER CONTROLEREN
Belgie Belgie - Duitsland Duitsland - Frankrijk Frankrijk - Oostenrijk Oostenrijk - Zwitserland Zwitserland - USA Verenigde staten (USA) - Hongarije Hongarije - tsjechie Tjechie
Import auto kopen of auto importeren? Doe de chassisnummer check om er zeker van te zijn dat het een betrouwbare aankoop is. Via de chassisnummer check achterhaal je het auto schadeverleden, kilometerstand en eigenarenhistorie. De chassischeck is de enige manier om erachter te komen of er niet gefraudeerd is met een import auto of auto met een buitenlands kenteken. Doe de import auto check direct en vul het chassisnummer in.

Waar Vind Ik Het Chassisnummer?

Het chassisnummer is niet altijd eenvoudig. In de meeste gevallen is het zelfs een behoorlijk zoekwerkje. Het enige waar je zeker van kunt zijn is dat je het chassisnummer kunt vinden op een vast onderdeel van de auto. Wanneer dit identificatienummer zich zou bevinden op een los onderdeel, dan kan het zijn dat deze met een reparatie wordt verwijderd, waardoor het voertuig niet meer geïdentificeerd kan worden. Je kunt het chassisnummer dus altijd vinden op een vast onderdeel van het voertuig.

Het chassisnummer op het kentekenbewijs

Als je de auto al in je bezit hebt, en deze staat op jouw naam, dan kun je het chassisnummer op het kentekenbewijs vinden. Dit 17 karakters tellende nummer staat helemaal bovenaan weergegeven als het voertuigidentificatienummer. Je kunt het chassisnummer dus op het kentekenbewijs vinden wanneer de auto van jou is, maar dit is niet eenvoudig als je een auto wilt importeren bijvoorbeeld. In dit geval heb je toch het chassisnummer nodig en moet je weten waar het te vinden is op het voertuig. In de meeste gevallen kan de verkopende partij je wel het chassisnummer geven. Deze staat vaak in de papieren die de verkoper heeft.

Waar vind je het chassisnummer van de auto?

Je kunt ook bij de RDW opvragen waar het chassisnummer van de auto zich bevindt als het om een Nederlandse auto of een auto met Nederlands kenteken gaat. In dit geval kun je een kentekencheck doen. Je krijgt dan in de gegevens te zien waar je het chassisnummer aantreft op de auto. Je krijgt alleen de locatie van het nummer te lezen, niet het chassisnummer zelf. Dan kan het nog voorkomen dat het chassisnummer wel gevonden wordt, maar niet goed leesbaar meer is. In dit geval is een afspraak bij het RDW keuringsstation nodig.

 

Een bezoek aan het RDW keuringsstation

Bij het RDW keuringsstation kan de keurmeester controleren om welke auto het gaat. Na onderzoek kan het voertuig worden geïdentificeerd en is het nodig om het chassisnummer opnieuw in de auto te laten inslaan. Er kunnen meerdere redenen zijn dat het chassisnummer niet goed leesbaar meer is. In de meeste gevallen komt dit door roestvorming, maar het kan ook komen omdat er eens na diefstal is geprobeerd om het nummer weg te schaven. Zo zijn er meer oorzaken van niet-leerbare chassisnummers. Het nummer moet altijd goed leesbaar zijn om de auto te kunnen blijven identificeren. Het is dan ook belangrijk dat het chassisnummer direct weer wordt ingeslagen bij het RDW keuringsstation.

Bert bezoekt het RDW keuringsstation

Bert is in het bezit van een auto waarvan het chassisnummer niet meer leesbaar is. Hij bezoekt het RDW keuringsstation om het voertuig te laten identificeren. Dit kost heb € 46,-. Uiteindelijk is vastgesteld om welk voertuig het gaat en is het nodig om het chassisnummer opnieuw in te slaan. Dit gebeurt ook bij het RDW keuringsstation. Voor het inslaan van het chassisnummer moet Bert ook € 46,- betalen. Hij krijgt dus een factuur van € 92,- mee van het RDW keuringsstation.