CHASSISNUMMER CONTROLEREN
Belgie Belgie - Duitsland Duitsland - Frankrijk Frankrijk - Oostenrijk Oostenrijk - Zwitserland Zwitserland - USA Verenigde staten (USA) - Hongarije Hongarije - tsjechie Tjechie
Import auto kopen of auto importeren? Doe de chassisnummer check om er zeker van te zijn dat het een betrouwbare aankoop is. Doe de chassisnummer check en achterhaal het auto schadeverleden, kilometerstand en eigenarenhistorie. De chassischeck is de enige manier om erachter te komen of er niet gefraudeerd is met een import auto of auto met een buitenlands kenteken. Doe de import auto check direct en vul het chassisnummer in.

Prognose 2018 – Autoverkopen blijven stijgen en de markt versterkt

AUMACON, het onafhankelijke kennisbureau voor de autobranche, maakt haar eerste prognose van 2018 over de verkoop van nieuwe personenauto’s in Nederland van 445 duizend auto’s. Bij uitvoering van deze prognose neemt de autobranche ten opzichte van 2017 met circa 9% toe. Er worden 410 duizend stuks voor het lopende jaar verwacht. Dit is een toename van ruim 7% als je kijkt naar 2016, maar het is nog steeds een van de slechtste jaarresultaten van de afgelopen 40 jaar.

Aangezien er een verwachte toename is voor 2018 vanwege meerdere ontwikkelingen. Richt AUMACOM-directeur Clem Dickmann zich in eerste instantie op de economische groei, aantal werkenden en het besteedbaar inkomen. 2018 zal dan ook na lange tijd een jaar zijn waar er geen sprake is van fiscale invloed op het marktniveau en het seizoenpatroon.

Het kan dan ook al zorgen voor een beter resultaat in de komende januarimaand. Wat nog steeds erg nieuw is, is de opkomst van private lease. Deze hard groeiende vorm van het verhuren van auto’s voor een langere periode aan particulieren gaat volgend jaar zo’n 50 duizend nieuwe auto’s opleveren. Voor een deel gaat deze ontwikkeling wel ten koste van de markt voor jong gebruikte auto’s.

AUMACON komt voor heel 2018 tot een uitkomst van 445 duizend stuks, wat 8,5 procent boven de verwachting is van 2017. Wat ongeveer gelijk is aan het jaargemiddelde van de afgelopen tien jaar dat in de tijd van 2008 tot 2017 op 444 duizend nieuwe auto’s lag. De jaren daarvoor telde de autodealers veel hogere jaaraantallen, wat als hoogste in 1999 was met een aantal 611.776 nieuwe auto’s.

 

Import jong gebruikt

Een mogelijk effect van de nieuwverkoop wordt door de branchepartijen nogal gewezen op de vele import van jong gebruikte occasions. Na goed onderzoek vanuit de VWE-data blijkt hier weinig van.

Tot drie maanden oud worden importoccasions als nieuwe auto’s in de statistieken verwerkt. Ook dit jaar blijft het aantal drie tot twaalf maanden oude importoccasions ruim onder de tien duizend stuks. Overigens zal dat aantal bijna gelijk zijn aan het aantal snelgroeiende jonge exportoccasions.

Eigenlijk is het buitenlandeffect op de nieuwverkoop verwaarloosbaar. Het hoge prijsniveau van occasions zal wel invloed blijven houden op de verkoop van nieuwe auto’s. Wat dit betreft geven de prijsindices een recordhoogte aan tegenover een verminderd aanbod (bronnen Autodata en Autobiz). AUMACON ziet voor het komend jaar geen drastische veranderingen bij deze omstandigheden, waardoor de verkoop van nieuwe auto’s blijvend gestimuleerd wordt.

import BMW

2018: 3% marktaandeel voor EV

Voor volelektrische auto’s (EV) geldt ook het vierprocenttarief in 2018. Waardoor het bijtellingsverschil hoog is in vergelijking met alle overige auto’s, waarvoor 22 procent geldt. Door het voorlopige kleine productaanbod kan het komend jaar slechts leiden naar een EV-afzet van zo’n 13 duizend stuks, wat drie procent is va de totale autoverkoop, aldus AUMACON.

Op dit moment spreekt het Regeerakkoord van ‘het streven dat uiterlijk in 2030 alle nieuwe auto’s emissieloos zijn’.  Dickmann: “Dat is een lange weg, van die naar honderd procent in maximaal 13 jaar tijd.

Elektrische auto kopen

Bron: http://www.amt.nl/ondernemen/nieuws/2017/11/56792-10156792