CHASSISNUMMER CONTROLEREN
Belgie Belgie - Duitsland Duitsland - Frankrijk Frankrijk - Oostenrijk Oostenrijk - Zwitserland Zwitserland - USA Verenigde staten (USA) - Hongarije Hongarije - tsjechie Tjechie
Import auto kopen of auto importeren? Doe de chassisnummer check om er zeker van te zijn dat het een betrouwbare aankoop is. Doe de chassisnummer check en achterhaal het auto schadeverleden, kilometerstand en eigenarenhistorie. De chassischeck is de enige manier om erachter te komen of er niet gefraudeerd is met een import auto of auto met een buitenlands kenteken. Doe de import auto check direct en vul het chassisnummer in.

Parkeerschade aan je auto? Dit zijn de mogelijkheden om dit te laten herstellen

Parkeerschade aan je auto is een veelvoorkomend en vervelend probleem. Of het nu gaat om een kras, deuk of een afgebroken spiegel, de meeste automobilisten krijgen er vroeg of laat mee te maken. Gelukkig zijn er verschillende manieren om deze schade te herstellen. In dit artikel bespreken we de opties, van doe-het-zelf methoden tot professionele reparaties, zodat je weer snel en met een goed uitziende auto de weg op kunt.

Kleine krassen zelf herstellen

Voor kleine krassen op je auto die niet door de lak heen gaan, is er een eenvoudige oplossing die je zelf kunt toepassen. Autozaken verkopen krasverwijderingskits die speciaal zijn ontwikkeld voor dit soort oppervlakkige beschadigingen. Deze kits bevatten meestal een polijstmiddel en een speciale pad die je op een boormachine kunt bevestigen. Door de beschadigde plek zorgvuldig te polijsten, kun je vaak de kras aanzienlijk verminderen of zelfs helemaal verwijderen.

Het is wel belangrijk dat je vooraf de diepte van de kras goed inschat. Diepe krassen, waarbij je een andere kleur ziet dan de lak van de auto, kunnen beter overgelaten worden aan professionals. Zelf repareren kan in die gevallen meer schade aanrichten.

Deukjes zonder lakschade repareren (uitdeuken zonder spuiten)

Een andere veelvoorkomende parkeerschade is een deukje waarbij de lak niet beschadigd is. Voor dit type schade is de techniek ‘uitdeuken zonder spuiten’ een effectieve methode. Deze methode wordt vaak gebruikt door professionals en is ideaal voor kleine deukjes, zoals die veroorzaakt door hagel of het stoten tegen een zacht object.

De techniek vereist speciaal gereedschap en vaardigheden, waarbij met behulp van lepels en zuignappen de deuk voorzichtig terug in vorm wordt gebracht zonder dat er gespoten hoeft te worden. Dit kan een kostenbesparende oplossing zijn omdat er geen verfwerk nodig is. Het is wel cruciaal dat deze methode wordt uitgevoerd door iemand met ervaring om verdere beschadiging van de auto te voorkomen.

Professioneel spuitwerk voor grotere schades

Bij grotere schades, zoals diepe krassen of deuken waarbij de lak wel beschadigd is, zal er vaak gekozen moeten worden voor professioneel spuitwerk. Dit houdt in dat het beschadigde deel van je auto opnieuw gespoten wordt. Een professionele autospuiter zal eerst de schade grondig voorbereiden door de plek schoon te maken, te schuren en indien nodig te plamuren. Vervolgens wordt de juiste kleur verf aangemengd, wat een precies werk is om ervoor te zorgen dat de kleur exact overeenkomt met de rest van je auto.

Dit type reparatie is duurder en kan enige tijd in beslag nemen, afhankelijk van de ernst van de schade en de drukte bij het schadebedrijf. Het resultaat is echter vaak zo goed als nieuw, wat de investering de moeite waard maakt als je veel waarde hecht aan het uiterlijk van je auto.

Verzekering en schadeafhandeling

Het is ook belangrijk om te overwegen hoe je de reparatiekosten gaat dekken. Als je een cascoverzekering of een verzekering met een dekking voor parkeerschade hebt, kun je aanspraak maken op een vergoeding van de reparatiekosten. Het is verstandig om na het constateren van de schade direct contact op te nemen met je verzekeringsmaatschappij. Zij kunnen de procedure uitleggen en soms zelfs adviseren waar je de reparatie het beste kunt laten uitvoeren.

Houd er rekening mee dat je mogelijk een eigen risico moet betalen, afhankelijk van de voorwaarden van je verzekering. Soms kan het gunstiger zijn om kleine schades zelf te betalen, om een premiestijging te voorkomen. Het is daarom altijd een goed idee om vooraf de kosten en baten zorgvuldig af te wegen.