CHASSISNUMMER CONTROLEREN
Belgie Belgie - Duitsland Duitsland - Frankrijk Frankrijk - Oostenrijk Oostenrijk - Zwitserland Zwitserland - USA Verenigde staten (USA) - Hongarije Hongarije - tsjechie Tjechie
Import auto kopen of auto importeren? Doe de chassisnummer check om er zeker van te zijn dat het een betrouwbare aankoop is. Doe de chassisnummer check en achterhaal het auto schadeverleden, kilometerstand en eigenarenhistorie. De chassischeck is de enige manier om erachter te komen of er niet gefraudeerd is met een import auto of auto met een buitenlands kenteken. Doe de import auto check direct en vul het chassisnummer in.

Maatregelen in 2018 voor fraude met importauto’s

Sinds de grote populariteit omtrent importvoertuigen, wordt er steeds meer fraude gepleegd met dergelijke voertuigen. Wanneer auto’s naar eigen land worden gehaald wordt namelijk belasting in de vorm van BPM ontdoken. Daarom wil staatssecretaris van Financiën Menno Snel maatregelen nemen om de fraude met importauto’s in te perken.

Het Financiële Dagblad is tot deze inzichten gekomen door Pieter Omtzigt (CDA) te bevragen tijden het Vragenuur van het parlement.

Eigen bedrijfjes

Er is een verschijnsel waar te nemen, waarbij mensen het heft in eigen handen nemen en eigen bedrijfjes opstarten om belasting te ontduiken. Menno Snel wil deze ontwikkeling snel aanpakken, want handelaren importeren jaarlijks al meer dan 200.000 auto’s naar Nederland. Gezien het onnatuurlijk hoge aantal moeten er snel maatregelen worden genomen. Veel auto-importen (25%) bevatten schadeauto’s en dat is niet voor niets.  Nadat ze worden goedgekeurd worden voertuigen getaxeerd. Bevatten ze schades dan komt de waarde vanzelfsprekend lager uit.  Daarom wordt er vaak bewust een diepte kras of een deuk gemaakt om zo tot een lagere taxatiewaarde uit te komen. Over het taxatiebedrag dient vervolgens belasting (BPM) te worden betaald.

Belasting auto

Maatregelen volgen

Het gesjoemel met schadeauto’s die worden geïmporteerd heeft gezorgd voor het mislopen van miljoenen euro’s belastinginkomsten. Vorig jaar zou over 49.000 auto’s voor 68 miljoen euro aan BPM zijn geheven. Menno Snel wil daarom spoedig met maatregelen komen die dit verschijnsel aan banden legt. Dat zou echter niet zo makkelijk zijn.

 

Bron: Financieel Dagblad