CHASSISNUMMER CONTROLEREN
Belgie Belgie - Duitsland Duitsland - Frankrijk Frankrijk - Oostenrijk Oostenrijk - Zwitserland Zwitserland - USA Verenigde staten (USA) - Hongarije Hongarije - tsjechie Tjechie
Import auto kopen of auto importeren? Doe de chassisnummer check om er zeker van te zijn dat het een betrouwbare aankoop is. Via de chassisnummer check achterhaal je het auto schadeverleden, kilometerstand en eigenarenhistorie. De chassischeck is de enige manier om erachter te komen of er niet gefraudeerd is met een import auto of auto met een buitenlands kenteken. Doe de import auto check direct en vul het chassisnummer in.

Europese Commissie: fraude met btw moet snel worden teruggedrongen

Lidstaten dienen beter en sneller belastinggegevens met elkaar uitwisselen. Daarvoor pleit de Europese Commissie. Pierre Moscovici (EU-commissaris) ziet graag regels worden geïntroduceerd, waardoor de fraude met onder andere BTW snel wordt teruggedrongen. Voornamelijk bij de handel in auto’s is dit een groot probleem.

Moscovici, van Belastingen en Douane, wil Europese fraudedeskundigen de mogelijkheid geven om de gegevens van verschillende nationale instellingen voor de registratie van gemotoriseerde voertuigen, zoals de Nederlandse RDW, in te zien. Voornamelijk de fraude met importauto’s is aanzienlijk en zorgt voor veel gemiste belasting inkomsten.

Dit komt doordat bij de import van een voertuig BTW moet worden afgedragen over de dan geldende waarde, terwijl bij nieuwe auto’s belasting over het gehele bedrag wordt geheven. Natuurlijk worden hier trucjes op gevonden door fraudeurs om nieuwere auto’s als gebruikt te verkopen. Op deze manier hoeft er minder belasting betaald te worden. Tevens gebeurd de fraude ook online, waardoor databanken van verschillende landen gekoppeld moeten worden aan de Europese fraudedienst OLAF, Europol en het nieuwe Europese Openbaar Ministerie. Ook wil Moscovici de fraude-expert Eurofisc meer bevoegdheid geven om onderzoek te doen naar fraude.

OplichterijBelastingdienst BTW fraude

Daarnaast moet oplichterij met bijvoorbeeld de btw van producten uit landen die niet onderdeel zijn van de EU worden aangepakt. Om dit te bereiken dienen de douanediensten en de nationale belastingautoriteiten beter samen te werken en meer informatie te delen.  Jaarlijks gaat er zo’n 50 miljard euro aan belastinginkomsten verloren door gepleegde fraude. Verder worden veel inkomsten aan belasting door BTW-fraude misgelopen, door criminele activiteiten (financiering terrorisme). Doordat er allerlei verschillende BTW-tarieven worden gehanteerd is het lastig om te controleren of en waar er fraude wordt gepleegd. Zo is er ook weer een verdeling van een hoog en laag percentage. In Nederland betreft dat 21 procent, maar in Duitsland bijvoorbeeld 19 procent en in Hongarije 27 procent. Dat maakt het extra ingewikkeld.