CHASSISNUMMER CONTROLEREN
Belgie Belgie - Duitsland Duitsland - Frankrijk Frankrijk - Oostenrijk Oostenrijk - Zwitserland Zwitserland - USA Verenigde staten (USA) - Hongarije Hongarije - tsjechie Tjechie
Import auto kopen of auto importeren? Doe de chassisnummer check om er zeker van te zijn dat het een betrouwbare aankoop is. Via de chassisnummer check achterhaal je het auto schadeverleden, kilometerstand en eigenarenhistorie. De chassischeck is de enige manier om erachter te komen of er niet gefraudeerd is met een import auto of auto met een buitenlands kenteken. Doe de import auto check direct en vul het chassisnummer in.

Do’s en don’ts bij het importeren van een occasion met Duits Kenteken

Een occasion uit Duitsland importeren – Do’s and don’ts

Er zijn verschillende redenen om een ​​gebruikte auto uit Duitsland te importeren; een lagere financiële investering is echter meestal de reden waarom mensen een auto willen importeren. Omdat de markt voor gebruikte auto’s niet erg goed gereguleerd is, zijn er nog altijd enkele risicofactoren verbonden aan het importeren van een tweedehands auto. Consumenten lijken vaak een ‘sprong van vertrouwen’ nodig te hebben bij het auto importeren van een occasion uit een ander Europees land zoals Duitsland of België.

Maar hoe groot is het risico bij de aankoop van een buitenlandse tweedehands auto? Het antwoord hangt af van twee belangrijke factoren:

 1.       Van wie koopt u het voertuig en heeft de verkoper een positieve of negatieve geschiedenis met de verkoop van gebruikte voertuigen?
 2.       Hoeveel weet u van het voertuig? Lijkt de fysieke conditie van de auto overeen te komen met de gerapporteerde voertuiginformatie? Is de informatie precies en betrouwbaar?

De meeste tweedehands voertuigen zijn in goede staat en hun nieuwe eigenaren zullen weinig problemen met hun auto ondervinden. Voor de consumenten die eigenaar van het voertuig zullen worden, is het van cruciaal belang om de auto te kiezen die het beste bij hun budget en rijstijl past. En wat de dealers en importeurs betreft, het is van essentieel belang om de juiste informatie te hebben, zodat u de beste prijs kunt vragen. Het kennen van het verleden van een voertuig kan u enorm helpen bij het maken van een goede deal. Gezien het aantal auto’s met een negatieve geschiedenis die momenteel in Duitsland rijdt, is het belangrijker dan ooit om alle feiten te hebben voordat de occasion wordt gekocht.

Wanneer een aankoop te mooi is om waar te zijn, dan is dit vaak ook zo. Vaak zijn deze ‘deals’ onderdeel van een oplichtingszaak waarbij gestolen voertuigen betrokken zijn en resulteert in het verlies van duizenden euro’s van nietsvermoedende kopers. De zwendel – bekend als ‘VIN-klonen’ of ‘autoklonen’ omvat het gebruik van de VIN van een legaal geregistreerde auto om de identiteit van een gestolen auto te verbergen. Helaas worden deze gestolen voertuigen vervolgens verkocht aan nietsvermoedende autokopers die uiteindelijk worden gedupeerd en veel geld verliezen. Bovendien kunnen de kopers van gekloonde auto’s niet alleen de auto kwijtraken, maar moeten zij ook leningen af betalen die ze voor de aankoop van de auto hadden afgesloten. Daarnaast kunnen deze consumenten onderdeel worden van een strafrechtelijk onderzoek. Daarom is het zeer belangrijk om een ​​grondige VIN check  uit te voeren voordat u een gebruikte auto koopt; vooral als hij uit Duitsland komt.

Als u van plan bent om bij een dealer (in het buitenland) een auto te kopen, bent u één van de duizenden die de zogenaamde ‘geld besparende weg’ volgt. Maar zoals in elk weg, zijn er valkuilen.

Auto import Buitenland

Enkele tips die u helpen bij uw zoektocht:

 1. Overweeg om bij een importerende dealer bij u in de buurt te kopen om ongewenste stress en problemen te voorkomen. Tegenwoordig zijn er verschillende dealers die auto’s per vrachtauto importeren en ook garanties bieden. U moet misschien wat meer betalen, maar dit zal het dubbel en dwars waard zijn als er iets vreselijk mis blijkt te zijn.
 2. Rechtstreeks kopen bij een dealer helpt u de extra kosten en reisproblemen te drukken, een auto in het buitenland te vinden en deze naar huis te brengen – deze processen kunnen behoorlijk belastend en tijdrovend zijn.
 3. Het belangrijkste aspect van kopen is om de geschiedenis van de auto grondig te controleren. Het kost een paar euro, maar op de lange termijn zou u veel geld kunnen besparen.
 4. Als u het autorapport heeft, ga dan op zoek naar een kloonwaarschuwing. Zorg ervoor dat de huidige kilometertellerweergave klopt met de gerapporteerde kilometerstand en houd rekening met meerdere registraties op verschillende locaties in een korte periode.
 5. Zorg ervoor dat het VIN nummer zich op het dashboard, de bestuurdersdeursticker, het frame van de auto en alle ondersteunende documenten (titeldocumenten en servicerapporten) bevindt en allemaal overeenkomen. Voer een snelle VIN– of chassiscontrole uit om de identiteit van de auto te verifiëren.
 6. We raden u aan om te zoeken naar een garantie die niet korter is dan zes maanden. Betaal, indien nodig, een paar euro’s extra om de garantie tot een jaar te verlengen. Als de dealer geen vertrouwen heeft in de auto, zou u zich zorgen moeten maken over hoe snel de auto u problemen kan gaan geven.
 7. Als u particulier, thuis of in het buitenland koopt, wees dan extra voorzichtig. De geschiedenischeck is een absolute must, net als iemand die de auto voor u inspecteert. Als u privé koopt, heeft u geen terugkoppeling voor als er problemen optreden.
 8. Zorg dat u volledig op de hoogte bent van wat u moet doen om legaal een Duitse auto in te voeren en te rijden. Vergeet niet dat u de bpm en eventueel btw (voor bepaalde auto’s) moet betalen voordat u in Nederland een auto kunt registreren.
 9. Laat, voorafgaand aan de aankoop, de auto inspecteren door een betrouwbare monteur.
 10. Neem de tijd voor de proefrit om er zeker van te zijn dat u echt van de auto geniet en het gevoel krijgt hoe hij rijdt. Stel vragen, speel met de verschillende functies en kijk rond in het voertuig. Zorg ervoor dat de auto voldoende ruimte heeft voor alles wat u nodig denkt te hebben.

Conclusie

Uiteindelijk kan het risico nooit volledig worden uitgesloten van een aankoop van een tweedehands auto. Maar er zijn dingen die kunnen helpen de kans te verkleinen dat u achterblijft met een auto met verborgen problemen. Verzamel zoveel mogelijk informatie over de auto. Alleen het opzoeken en checken van de kentekens of nummerplaten is niet genoeg, aangezien deze veranderen zodra de auto een ander land bereikt. Ongeacht het aantal keren dat de auto is geïmporteerd, het chassisnummer van een auto blijft altijd gelijk, waardoor het eenvoudig is om het autoverleden te traceren door middel van eenvoudige chassiscontrole of RDW-chassisnummercontrole. Hiermee kunt u het verleden van de auto achterhalen, inclusief eerdere schade, kilometerstanden en de geschiedenis van de eigenaar.

 

1 Comment

 1. admin May 25, 2018 at 5:20 am

  test