CHASSISNUMMER CONTROLEREN
Belgie Belgie - Duitsland Duitsland - Frankrijk Frankrijk - Oostenrijk Oostenrijk - Zwitserland Zwitserland - USA Verenigde staten (USA) - Hongarije Hongarije - tsjechie Tjechie
Import auto kopen of auto importeren? Doe de chassisnummer check om er zeker van te zijn dat het een betrouwbare aankoop is. Doe de chassisnummer check en achterhaal het auto schadeverleden, kilometerstand en eigenarenhistorie. De chassischeck is de enige manier om erachter te komen of er niet gefraudeerd is met een import auto of auto met een buitenlands kenteken. Doe de import auto check direct en vul het chassisnummer in.

De importauto: populairder dan ooit!

Wie dacht dat een auto importeren uit het buitenland niet populair was heeft het mis. Het is zelfs populairder dan ooit in Nederland. Auto’s worden massaal uit de omringende landen naar ons land geïmporteerd. Dat merken ook de RDW-keuringsstations; zij hebben te maken met een enorme drukte en lange wachttijden. Opvallend is dat voornamelijk voertuigen uit Duitsland hier in Nederland een tweede leven krijgen.

Het aantal geïmporteerde auto’s uit het buitenland is nog nooit zo hoog geweest. In maart van dit jaar zijn er ruim 18.000 importvoertuigen naar ons land getransporteerd. Dit betrof een maandrecord dat gezien de ongekende populariteit wellicht snel weer verbroken zal worden, zegt Tom Huyskens van Bovag.

 

Bovag: “Import pure noodzaak door onbalans”

Sinds de veranderende regels wat betreft leaseauto’s is er een onbalans ontstaan van de Nederlandse automarkt. Auto’s worden massaal uit het buitenland gehaald, gezien het grote aanbod en de rijke uitrusting waarover ze beschikken. Volgens Huyskens van Bovag worden er uit pure noodzaak auto’s uit omringende landen geïmporteerd. De meeste particulieren zijn opzoek naar een gebruikte benzineauto, echter is die er slechts in beperkte mate te vinden in Nederland. Wel is het aanbod dieselauto’s groot, aangezien die na vier jaar uit de lease komen. Echter, de consument is juist helemaal niet opzoek naar een diesel, gezien de hoge maandkosten. Enkel als je veel kilometers maakt profiteer je van een (iets) lager bedrag dat je kwijt bent aan brandstofkosten.

 

BMW importeren uit Duitsland

Duitsland favoriet importauto land

Vooral Duitse tweedehandsauto’s worden naar Nederland geïmporteerd. Dat komt omdat deze standaard rijker zijn uitgerust en omdat het aanbod daar veel groter is. Daardoor kunnen mensen die graag een benzineauto willen kopen goed slagen in ons buurland. Daarnaast zijn, dankzij het grote aanbod, de prijzen veel gunstiger dan in Nederland. Tel daarbij op de Europese garantie op de aankoop(dat was er vroeger niet) en je snapt waarom veel mensen kiezen voor een importauto. Cijfers onderschrijven deze trend, want Duitsland was in 2016 met 62,7 procent het meest populaire importland van Europa. Of de populariteit van importauto’s in Nederland terrein wint? Jazeker, want bedroeg in 2011 het aantal geïmporteerde auto’s nog zo’n 90.000, in 2016 bedroeg dit al ruim 179.000. Dit betekent een verdubbeling in slecht vijf jaar tijd. De verwachting is dat dit jaar het aantal nog hoger uit zal vallen. Wat betreft regelgeving deinst de Nederlander ook niet terug. Men heeft iets meer geduld nodig voordat er daadwerkelijk met de auto gereden kan worden. Zo moet het voertuig eerst langs de RDW en dient er rest BPM betaald te worden. Zo’n twee tot vier weken later is de auto dan voorzien van een gele kentekenplaat. Blijkbaar heeft de Nederlandse consument het er allemaal voor over. Meer weten over het importeren van een auto uit Duitsland? Lees dan ons artikel “Hoe kun je een Duitse auto importeren?

Duitse import auto populair

importeren auto bij RDWEnorme drukte bij keuringsstations

Natuurlijk heeft deze ongekende populariteit zijn weerslag op de keuringsstations van de RDW. Elke importauto dient bij de RDW op kenteken te worden gezet, waarbij wordt gekeken naar de papieren, eventuele schades en het register. Gezien de enorme drukte van importauto’s kost dit enorm veel tijd en daardoor kunnen de wachttijden oplopen. Om dit op te lossen kijkt de RDW naar een versimpeling van het keuringsproces van geïmporteerde auto’.

Miskoop voorkomen? Doe een chassischeck voordat je een auto importeert of een import auto aanschaft.

Bron: www.bnr.nl