CHASSISNUMMER CONTROLEREN
Belgie Belgie - Duitsland Duitsland - Frankrijk Frankrijk - Oostenrijk Oostenrijk - Zwitserland Zwitserland - USA Verenigde staten (USA) - Hongarije Hongarije - tsjechie Tjechie
Import auto kopen of auto importeren? Doe de chassisnummer check om er zeker van te zijn dat het een betrouwbare aankoop is. Via de chassisnummer check achterhaal je het auto schadeverleden, kilometerstand en eigenarenhistorie. De chassischeck is de enige manier om erachter te komen of er niet gefraudeerd is met een import auto of auto met een buitenlands kenteken. Doe de import auto check direct en vul het chassisnummer in.

Import auto natrekken

Je wil een andere auto! En dan… ?

import checkStel je voor, je wil een nieuwe auto? Waar begin je dan? Wat moet je met een chassisnummer? Wat is een import auto check? Hoe weet ik wat de schadehistorie van een auto is? Je ziet het al: er komt enorm veel kijken bij het kopen van een auto. Je moet ten eerste besluiten wat voor soort auto je wil kopen. Je kunt een nieuwe auto kopen, waar je veel geld voor betaalt, maar waarvan je wel zeker weet dat de auto nog nooit schade heeft gereden. Je kunt ook kiezen voor een tweedehands auto die je koopt bij een dealer, maar er zijn nog meer opties. Je kunt ook een auto importeren vanuit het buitenland. Vaak kan het importeren van een auto een aanzienlijke kostenbesparing zijn. Er is in het buitenland een groot aanbod van tweedehands auto’s, dus je hebt bovendien veel keuze. Toch is “even een auto kopen in Duitsland” of “even een Amerikaanse auto kopen” ingewikkelder dan veel mensen denken. Er zitten veel haken en ogen aan het kopen van een auto in het buitenland. Je moet rekening houden met extra kosten voor het invoeren van de auto, maar je moet bovendien op de hoogte zijn van alle regels omtrent het invoeren van een auto of een ander voertuig. Hieronder leggen wij je uit hoe het importeren van een auto in zijn werk gaat, waar je op moet letten en waarom het ontzettend nuttig kan zijn om een chassisnummercheck te laten doen.

 

Een auto importeren: hoe werkt dat? auto importeren

Een auto importeren uit België, een auto importeren uit Duitsland, een Amerikaanse auto kopen… het komt allemaal voor! Maar waarom doen mensen dat? Waarom gaan mensen een Duitse auto importeren, een auto importeren uit België of een Amerikaanse auto kopen, terwijl er zoveel auto’s te koop zijn in Nederland? Een auto importeren of een auto invoeren in Nederland heeft ontzettend veel voordelen, waar veel mensen niet van op de hoogte zijn. Een auto kopen in Duitsland, bijvoorbeeld, is soms goedkoper dan een auto kopen in Nederland. In een land als Duitsland is het aanbod van auto’s groter en is de kans dus ook groter dat jouw droomauto daar tussen zit. Er zijn veel bedrijven die gespecialiseerd zijn in de import van auto’s. USA Cars is een bedrijf dat gespecialiseerd is het Amerikaanse auto’s kopen. De USA Car import kan een mooie manier zijn om Amerikaanse auto te kopen, omdat je dan niet alles zelf hoeft uit te zoeken. USA Cars helpt je tenslotte! Maar wat als je een auto wil importeren uit Duitsland of een auto wil importeren uit België…? Net als USA Cars zijn er ook bedrijven die je willen helpen bij het kopen van een auto uit Duitsland, België of andere landen, maar het is altijd slim om zelf ook goed op de hoogte te zijn van de regels en de wetgeving.

 

Wat kan je zelf doen als je een auto wil importeren?

auto importeren - chassisnummer checkenNaast het inschakelen van hulp van een officieel bedrijf zoals USA Cars, kun je zelf ook een hoop doen als je een tweedehands auto uit het buitenland op het oog hebt. Eén van de belangrijkste dingen is een chassisnummer check. Een chassisnummer van een auto is een identificatienummer van een voertuig dat nooit verandert. Het chassisnummer van een auto staat ingeslagen of gegraveerd in een vast onderdeel van een voertuig en dit nummer blijft altijd hetzelfde, al wordt de auto geïmporteerd in een ander land. Op een chassisnummer wordt het autoverleden van een auto geregistreerd. Door het chassisnummer te controleren, kan je een chassisnummer check doen. Een chassisnumme rcheck is heel eenvoudig. Een chassisnummer check helpt je om online de volgende zaken te controleren: het autoverleden of de autohistorie, de schadehistorie, de eigenarenhistorie en de kilometerstand. Een chassisnummercheck kan je ook wel een import auto check noemen, omdat het tenslotte een manier is om een import auto te gaan natrekken. Een chassisnummer opvragen of een chassisnummer opzoeken is helemaal niet makkelijk. Een chassisnummer opzoeken kan je gewoon zelf. Een chassisnummer controleren doe je door op het kentekenbewijs van het voertuig te kijken. Hierop staat het chassisnummer altijd vermeld. Bovendien kan je een chassisnummer controleren door op een vast onderdeel van het voertuig te kijken. Hier staat het chassisnummer ingeslagen of gegraveerd. Je kunt wel alleen het chassisnummer controleren of natrekken als je weet op wélk vast onderdeel van het voertuig het chassisnummer te vinden is. Een chassisnummer opvragen op basis van het kenteken is natuurlijk ook altijd een optie.

 

Waarom is een chassisnummercheck belangrijk?

Het controleren van een chassisnummer en het uitvoeren van een import auto check of een chassisnummercheck is belangrijk omdat je, bij het importeren van een auto, nooit weet wat het schadeverleden van de auto in kwestie is. Het kan zijn dat het autoverleden of de autohistorie van de auto helemaal niet zo rooskleurig is als het lijkt. Door het autoverleden of de autohistorie te checken kom je hier achter. Het kan zijn dat je er door een chassisnummercheck of een import auto check achter komt dat de eigenarenhistorie van de auto niet aantrekkelijk is. Misschien laat de eigenarenhistorie wel zien dat de auto ontzettend veel eigenaren heeft gehad en dat de auto na aankoop enorm snel weer verkocht werd. Dit kan betekenen dat er iets met de auto aan de hand was, waardoor eigenaren de auto snel weer verkochten. Bovendien kan je, door een chassisnummercheck of een import auto check, het schadeverleden van de auto natrekken. Alleen een proefrit en vertrouwen in de verkopende partij van de auto zijn niet genoeg om zeker te weten dat de auto geen ernstig schadeverleden heeft. Soms heeft de auto verborgen gebreken die in eerste instantie niet opvallen, maar waar jij later wel enorme kosten aan hebt. Door het schadeverleden van de auto na te trekken, kun jij dit soort situaties voorkomen. Kortom: een chassisnummercheck of een import auto check helpt je om de autohistorie of het autoverleden te controleren, om inzicht te krijgen in het schadeverleden en om op de hoogte te zijn van de eigenarenhistorie van de auto in kwestie.

5 Jan , 2016,
admin
No Comments